Oogcentrum Noordholland

Oogcentrum Noordholland

In maart 2020 verhuist Oogcentrum Noordholland naar een nieuwbouw in de buurt van het station van Heerhugowaard.

Een bouwteam met EGM Architecten en aannemersbedrijf Dick de Boer ontwierp een opvallend drielaagsgebouw met een gevel uit wit stucwerk, met veel en hoge openingen en een ruime en lichte patio als groen hart.

Het nieuwe Oogcentrum in Heerhugowaard is in volle opbouw. Net voor het bouwverlof was het betonskelet afgewerkt en tegen het einde van dit jaar moeten de bouwwerken volledig afgesloten zijn. In de eerste maanden van 2020 wordt er dan tijd genomen voor een grondige inbouw en test van alle medische apparatuur om in maart de deuren te openen.

Voor het ontwerpen en uitwerken van de elektrotechnische en beveiligingsinstallaties voor de nieuwbouw van het Oogcentrum Noordholland deed aannemingsbedrijf Dick de Boer een beroep op Sasburg Techniek uit Zwaag.

“In twee maanden tijd hebben we in nauw overleg met de aannemer, adviseur Valstar Simonis en de opdrachtgever door middel van diverse optimalisatievoorstellen een compleet tekenpakket, bestek en open begroting uitgewerkt”, zegt Arjan Kleuver. “We zijn recent gestart met de montage van de
kabelgoottracés en zijn ook verantwoordelijk voor de aardingbliksem-, noodstroom- en laagspanningsinstallatie. Verder staan we in voor de installatie van de verlichting, waarbij we gebruikmaken van de nieuwste LED-technologie, grotendeels geschakeld door aanwezigheidsdetectie, en een passief optisch netwerk met glasvezelkabels voor het dataverkeer.”

Sasburg Techniek verzorgt ook de beveiliging met een inbraakpreventiesysteem, intercom, toegangscontrole en IP-camerasysteem en integreert een gecertificeerde brandmeldinstallatie, een gebouwbeheersysteem en een verpleegoproepinstallatie. Het gebouw omvat ook een reserveringssysteem voor spreekkamers en vergaderzalen in combinatie met narrowcastingschermen. Het volledige dakoppervlak is uitgerust met in totaal 800 m² aan zonnepanelen en de ramen zijn voorzien van zonwering. De installatie voor de medische gassen sluit het pakket af.

“We zijn ze alvast heel trots om aan de uitwerking van een dergelijk prestigueus project te mogen meedenken en meewerken. We verzorgen immers de elektrotechnische installaties voor opdrachtgevers uit de meest uiteenlopende sectoren, zeker ook in de zorgsector”, zegt Johan Konijn. “Onze medewerkers waren de afgelopen jaren onder meer betrokken bij de renovatie van de
kinderafdeling en de migratie van de brandmeldinstallatie in de Noordwestziekenhuis groep en het verbouwen en opwaarderen van de operatiekamers en de realisatie van twee nieuwe verloskamers in het Ziekenhuis Amstelland.”

Klik hier om het gehele artikel te lezen dat in de Stedenbouw verschenen met diverse andere partijen die op of aan project Oogcentrum werken.

Oogcentrum Noordholland