Update: Noordwest ziekenhuisgroep locatie Den Helder

Update: Noordwest ziekenhuisgroep locatie Den Helder

In het ziekenhuis van Noordwest ziekenhuisgroep locatie Den Helder werkt Sasburg Techniek al geruime tijd om het Gebouwbeheerssysteem en de meet- en regelinstallatie door het gehele ziekenhuis te vervangen. Het klimaatsysteem moest optimaal op elkaar worden afgesteld, zoals:
 Ventilatie, verwarming en koeling
 Klimaat per ruimte beheersbaar
 Energiezuiniger
 Warmte- en koudeterugwinning

In september 2016 zijn we van start gegaan en werken nu al ruim 1,5 jaar aan deze opdracht. Op dit moment werken Yoeri en Dennis met veel plezier aan dit project en krijgen geregeld assistentie van onze andere medewerkers.

Door de vernieuwing van de meet- en regelmethodiek wordt het voor het ziekenhuis veel makkelijker om de temperatuur te regelen in alle ruimtes, werken zij energiezuiniger is het veel makkelijker op storingen op te sporen. Ook niet geheel onbelangrijk!

Het nieuwe gebouwbeheerssysteem in de regelkasten is namelijk aangesloten op het internet, waardoor storingen op afstand kunnen worden gesignaleerd. De storingen worden gelijk gemeld met de juiste foutmelding en urgentie. Op deze manier kunnen zij veel efficiënter werken. Hiervoor kregen zij wel door dat er een storing was, maar moesten zij eerst naar de regelkast lopen om vervolgens te kijken wat er aan de hand was.

Doordat de eerste projecten naar tevredenheid zijn opgeleverd, zijn er in de loop van de periode steeds meer projecten in het ziekenhuis bijgekomen. In totaal zijn er 14 regelkasten opnieuw ingeregeld en zijn er wel meer dan 100 temperatuurmeters vervangen. Op dit moment lopen er nog 6 projecten. Deze zullen naar verwachting voor de bouwvak worden opgeleverd.

 

Publicatiedatum: 13 juni 2018

 

Update: Noordwest ziekenhuisgroep locatie Den Helder